Paviaani-kiertueelle jatkoa keväällä 2018

Vesterinen Yhtyeineen jatkaa suosittua Paviaani-kiertuettaan talvella ja keväällä 2018. Yhtye on kiertänyt uuden, samannimisen kokoelmalevynsä myötä Suomea lokakuun alusta lähtien. Kiertue on osoittautunut suurmenestykseksi ja sen keikoista loppuunmyytyjä ovat olleet Hämeenlinnan, Porin ja Oulun keikat, minkä lisäksi usea muu, kuten Porvoo ja Kuopio hipoivat loppuunmyydyn rajaa.

Konserttirupeama toteutetaan samalla kymmenhenkisellä orkesterilla, jonka kanssa yhtye esiintyi syksyn kiertueella. Helsingin Aleksanterin teatterin konsertti taltioidaan tulevaa videojulkaisua varten.
Kevään konsertit alkavat helmikuussa Seinäjoelta ja päättyvät maaliskuussa Jyväskylään. Mahdollisista lisäkeikoista tiedotetaan erikseen.

Yhtyeen solisti Tero Vesterinen iloitsee keikkasuosiosta: “Syksyn kiertueella kävi ilmi, etteivät nämä konsertit riitä jengille ensinkään. Eivät yleisölle, eivätkä myöskään meille soittajille! Niin valtavan hienoa on ollut meininki ja vastaanotto ympäri Suomen. Niinpä päädyimme siihen ainoaan oikeaan ratkaisuun eli päätimme jatkaa Paviaani-kiertuetta isolla bändillä ja yhä vaan yltyvällä sykkeellä. Meistä on hienoa vierailla sellaisilla paikkakunnilla, joilla emme ole vielä käyneet ison orkesterin kanssa.”

Vesterinen Yhtyeineen julkaisi syyskuussa kokoelmalevyn Paviaani – Parhaat 2009-2017, joka sisältää niin radiohittejä kuin keikkasuosikkejakin yhtyeen uran ajalta. Paviaani muodostaa läpileikkauksen yhtyeen uralta ja se on samalla suosikkilevy, jonka biisit yhtyeen fanit äänestivät levylle Facebookissa. Yhtye nousi komeasti suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen vuonna 2009 ensilevyllään ja sen singleillä, heteronormatiivisia arvoja kritisoineella Mitä tapahtui Hokkasen Timolle sekä kestosuosikiksi nousseella kappaleella Kukaan ei koskaan.

Paviaani sisältää kolme uutta biisiä, joista ensimmäinen single Disko on saanut hyvin radiosoittoa. Rujonkaunis ja melankolinen kappale kertoo tyhjyyden tunteesta ja suruun päättyvästä rakkaudesta ja jatkaa sitä kaunista ja melankolista suomalaista kertojaperinnettä, jolla yhtye aloitti levytysuransa vuonna 2009. Seuraava single Tanssimaan julkaistaan 24.11.2017.

Paviaani-kokoelma on saatavana kaikki biisit sisältävänä versiona ainoastaan CD-muodossa levykaupoista ja yhtyeen keikoilta sekä download-muodossa digitaalisista nettikaupoista. Streaming-palveluissa julkaistaan kokoelmalle tehdyt uudet kappaleet yksi kerrallaan singleinä.

Kevään kiertuepaikkakunnat ja päivämäärät:

3.2. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
8.2. Nurmes, Hannikaisen Sali
10.2. Pieksämäki, Poleeni
9.3. Helsinki, Aleksanterin teatteri
10.3. Ylivieska, Akustiikka
15.3. Turku, Domino
16.3. Kokkola, Snellmansali
17.3. Jyväskylä, Lutakko

Kokoonpano Paviaani-kiertueella:

Mikko Enqvist – Kitara
Heini Ikonen – Laulu
Teemu Jokinen – Rummut
Pate Kivimäki – Kitara
Iikka Kotaja – Koskettimet
Leo Kylätasku – Puhaltimet
Jepa Lambert – Laulu
Markus Piha – Basso
Janne Riionheimo – Koskettimet
Tero Vesterinen – Laulu