Paviaani-kokoelmalevyn julkaisu

Vesterinen Yhtyeineen julkaisee kokoelmalevyn paviaani, jolla mukana kolme uutta biisiä

– Mittava kiertue starttaa Savoy-teatterista Helsingistä 5.10.2017

Vesterinen Yhtyeineen julkaisee 29.9.2017 uransa läpileikkauksen muodostavan kokoelman Paviaani – Parhaat 2009–2017, joka sisältää niin radiohittejä kuin keikkasuosikkejakin yhtyeen uran ajalta. Paviaani on suosikkilevy, jonka biisit yhtyeen fanit äänestivät Facebookissa. Levy sisältää kolme uutta biisiä, joista ensimmäinen single, Disko, julkaistaan perjantaina 18.8.2017. Rujonkaunis ja melankolinen kappale kertoo tyhjyyden tunteesta ja suruun päättyvästä rakkaudesta ja jatkaa sitä kaunista ja melankolista suomalaista kertojaperinnettä, jolla yhtye aloitti levytysuransa vuonna 2009.

Yhtye juhlii kokoelmaansa ja pitkää taivaltaan mittavalla kiertueella, joka starttaa Helsingin Savoysta 5.10.2017. Kiertueella yhtye esittää kaikkiaan 18 keikkaa eri puolilla Suomea. Kiertuepaikkakunnat löytyvät alta.

Vesterinen Yhtyeineen nousi komeasti suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen vuonna 2009 ensilevyllään ja sen singleillä, heteronormatiivisia arvoja kritisoineella Mitä tapahtui Hokkasen Timolle sekä kestosuosikiksi nousseella kappaleella Kukaan ei koskaan. Yhtye on saavuttanut ahkeralla keikkailulla ja intensiivisillä esiintymisillään vankan fanikunnan, jota he haluavat uudella kokoelmallaan kiittää.

Solisti Tero Vesterinen kertookin kokoelmasta ja kiertueesta seuraavaa: ”Paviaani-kokoelman biisit ovat faniemme valitsemia, siellä on joukossa paljon sellaisia lauluja joita ei radiossa ole juurikaan kuultu. Sen sijaan livenä niitä on soitettu ja sitä kautta niistä on tullut ihmisille tärkeitä ja tuttuja. Meille ja musiikkimme ystäville live-keikat ovat yksi hienoimpia asioita bändiimme liittyen ja siksi on kerrassaan mahtavaa, että pääsemme kokoelman ilmestymisen myötä esittämään nämä kaikki laulut laajennetun kokoonpanon kanssa. Jos kohta keikkamme ovat tähänkin asti olleet hurmoksellisia, niin nykyisellä keikkakunnolla ja syksyn erikoismeiningillä voidaan olettaa, että Paviaani-rundin konsertit tulevat jättämään pysyvät jäljet kuulijoihin. Hyvät sellaiset.”

Paviaani-kokoelma on saatavana ainostaan CD-muodossa levykaupoista ja yhtyeen keikoilta sekä download-muodossa digitaalisista nettikaupoista. Levyn julkaisee Lee One Cleef Records / Lasso Entertainment Oy.

Kappalelista – Paviaani

Disko
Tanssimaan
Sinisiä kukkia
Nuoriherra
Faija käyttää napapaitaa
Onnellinen mies
Turisti
Intiaanit
Suurenmoinen elämä
Paviaani
Kellarissa
Kiljut riemusta
Isä
Kukaan ei koskaan
Piipaa
Mitä tapahtui Hokkasen Timolle
Lee van Cleef